Water Project Marrupa, Mozambique

Royal Nordic SCI Chapter sponset I år et prosjekt med vann til landsbyen Marangira i Marrupa distriktet i Mozambiqe. Det ble lagt vann frem til landsbyen og 2,2 km med rør og 5 nye vannpunkter i byen. Blandt annet på skolen, helse klinikken osv. Kvinnene på stedet måtte før gå 2 km for å hente vann igjennom sumpområde med masser av malaria moskitos for å hente vann og skolen hadde sist vann i 1972, under krigen dernede.


Takket være vårt Chapters donasjon fikk de friskt vann inn til stedet og gleden var stor da kranene kunne åpnes i oktober. Da ble anlegget åpnet av medlemmer fra chapteret på safari hos MWA SAFARIS som driver området. Vi hadde også med oss masse skole materiell og fotballer til 4 skoler i området. Dette ble også satt stor pris på.


Vi vil også rette en stor takk til Jaco Hurtst hos MWA safaris for all arbeidet han og hans crew har lagt ned i dette prosjektet. Det har vært mye hard jobbing for å bli ferdige. Det ble penger til overs så det ble også bygget 4 nye toaletter på skolen .