Board of Directors

Board of Directors:

President: Alexander Magnusson (Sweden), E-mail: alex@winmag.se 

12027705_10153091951470978_1122250982825422501_n (1)

Alexander Magnusson (f.1973) är född och uppvuxen i Sverige. Till yrket restauratör, kock och sommelier men har förutom restauranger även ett bryggeri.

Han började jaga i 25-års åldern men har varit desto mer aktiv med jaktresor beaktat den sena starten. Alexander har jagat på 5 kontinenter och i fler än 25 länder. Han har en förkärlek till jakten i Afrika men deltar också intensivt på drevjakter runt om i Europa och Sverige. Han har tidigare varit kassör och styrelsemedlem i Royal Swedish chapter. Alexander är också Official Measurer för SCI.

Vice President: Nils-Ole Stubberud (Norway) 

E-mail: nils-ole.stubberud@royalnordicchapter.com  

received_10156191456584799

Nils-Ole Stubberud (f. 1967) har reist til utlandet på jakt siden begynnelsen av 90-tallet. Han har rukket og besøke 4 kontinenter, og opp skatter alle former for jakt med rifle, men har en forkjærlighet for riktig villmarks jakt. Gjerne med sovepose og telt i fjellet. Nils-Ole er  SCI Life member, SCI Master Measurer, SCI Official and Master Measurer instructor.

Nils-Ole var chapter president i Nordic Safari Club Chapter fra 2016 til 2020, og innehar i dag posisjon som International Director og er medlem av SCI Europe komiteen.

Vice President: Jens Kjær Knudsen (Denmark), E-mail: jens@kjaerknudsen.com

DSC01675

Jens Kjær Knudsen har været aktiv i organisationsarbejde inden for jagt i over 30 år, hvoraf de 8 har været som formand for Nordisk Safari Klub. Jens har igennem alle årene leveret artikler til danske og internationale jagtmagasiner, han har været en del af proteamet på Hunters Video og således medvirket i adskillige film. Særlig kendt er Wild Boar Fever serien. De seneste år har Jens rejst med jagtfotograf Thomas Lindy Nissen og sammen har de leveret over 50 artikler til jagtmagasiner og katalogen. Dertil kommer flere bøger om at rejse på jagt. Jens er den yngste modtager af Nordisk Safari Klubs European Grand Slam, og har modtaget Grand Slam Club Ovis’ udmærkelse for at have nedlagt over 20 Ibex arter rundt om i verden. Samlet har Jens jagtet i 40 lande, på 6 kontinenter og nedlagt over 170 arter. Han dyrker – ved enhver given lejlighed – alle former for jagt med riffel, hagl og bue. Jens er godkendt SCI opmåler og driver i dag Global Hunting Consulting A/S, der yder konsulentbistand inden for international jagt.

Secretary: Anders Eriksson (Sweden)

E-mail: anders.eriksson@royalnordicchapter.com

2011-04-15--27 Western Cape 036

Anders Eriksson (f 1951) har jagat sedan mycket tidiga pojkår, hemma i Västerbotten i norra Sverige huvudsakligen tjäder, orre, ripa, skogshare och älg. Den första Afrikajakten genomfördes 1988, och sedan har det blivit jakter på 5 kontinenter. Anders har i ca 40 år varit ideellt engagerad i jakthundsklubbar, även internationellt, och är sedan 1997 ordförande för den Nationella Dopingkommissionen för hund. Han har varit ideellt verksam även i en rad olika jaktklubbar. Anders är numera pensionerad rättsläkare men arbetar ännu deltid som professor.

Han är medlem i SCI sedan 27 år, styrelseledamot och sekreterare i Royal Swedish Chapter sedan starten 2011, nå Royal Nordic Chapter. Anders är Official Measurer för SCI.

Treasurer: Anders Rutström (Sweden), E-mail: andersrutstrom@hotmail.com 

Anders Rutström

Gick med i SCI för många år sedan, som ett sätt att främja bevarande av vilda djur i allmänhet och aktivt stödja jakt över hela världen som en viktig uppgift i bevarandeinsatserna. Att stödja kampen för att undertrycka krypskydd och illegal handel med vilda djur runt om i världen är en stark drivkraft för mig.

Började jaga för 25 år sedan och har jaktat internationellt i cirka tio år, hittills i Europa, USA och i Afrika.

Board member: Patric Dalfjärd (Sweden), E-mail: patric.dalfjard@gmail.com

89172320_2865032660246912_5088866364005810176_n

Patric Dalfjärd (f.1977) bor utanför Västerås i mellersta Sverige. Har under flera år arbetat med Sveriges största jaktmässa- Swedish Game Fair, men numera arbetar han med säkerhet inom en av Sveriges myndigheter.

Har jagat sedan han var 10 år gammal, med förkärlek till all jakt med egna hundar, smygjakt på råbock, lockjakt på räv och all fågeljakt. Intresset för utlandsjakt kom ganska sent, år 2007, när den första resan till Afrika blev av. Sedan dess har det blivit ett par resor till just Afrika, men även Spanien, Polen, USA och Skottland.

Numera tar det nyfunna intresset- jakten med pilbåge- upp mycket tid, energi och tankar.

Board member: John Kofoed (Norway), E-mail: john@rauma-jakt-fiskesafari.no

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

John Kofoed er en lidenskapelig jeger og fisker. Jakt i hele verden er spennende, men Afrika ligger Johns hjerte nærmest . Taxiderdermy og trofeer har alltid vært spennende, siden hans familie driver et stort selskap innen det faget. Han jakter med både rifle og bue. Johns yrke er fiskeguide og skipper. John er SCI Master Measurer.

Board member: Frans Juhlin (Sweden), E-mail: frans.juhlin@royalnordicchapter.com

Ren nr 1 (2)

Frans Juhlin (f.1961) uppskattar jakt och fiske i alla former. Han har jagat i över 40 år och jagar lika gärna med hagel som med kulgevär. Utlandsjakt är något Frans verkligen uppskattar och han har jagat i mer än 20 olika länder.

Han driver en egen verksamhet sedan drygt 20 år med försäljning till industrin. Frans är SCI Master Measurer.

Board Member: Tom Søborg (Denmark), E-mail: tom@prius.dk

DSC_2807_tom

Tom Søborg har været med på jagt fra tre års alderen og fik allerede jagttegn som 16 årig. Første jagtrejse gennemførte han i 1995 og siden da har han rejst på samtlige kontinen-ter, hvor der kan jages jagtbart vildt.

Tom har altid været mest til riffeljagt ind til jagt med bue tog over i 2008. Jagt med bue er stadig den mest fortrukne jagtform, men han jager med alle våben, der er tilladt at jage med i de respektive lande han besøger. Det har ført til at han har drevet jagt med kniv, spyd, bue, pistol, riffel og hagl. I de seneste år har Tom haft 50 jagtdage om året uden for Danmark og han er især interesseret i at jage nye vildtarter i nye lande. Tom er flerårig medlem af Nordisk Safariklub (NSK) og tidligere bestyrelses-medlem i samme. Siden 2012 har Tom været officiel opmåler for SCI.

Board Member: Ulrika Karlsson-Arne (Sweden), E-mail: ulrika@swedishvenatrix.se

DSC01725

Jag älskar att inspirera människor på sociala medier @swedishvenatrix men jag arbetar också med kommunikation på Swedish Association of Hunting and Wildlife management. Jag vill att människor ska vara mer utomhus, resa världen och lära sig mer om bevarande. Jakt är traditioner och historia, det finns i vårt DNA. Jag tar ofta med mig barnen, vi tillbringar också mycket tid på skjutbanan. Jag vill vara väl förberedd, det gör min jakt framgångsrik. År 2019 vann jag den internationella tävlingen Extreme Huntress. Min favoritjakt, er smygjakt i de höga bergen. Men det är  inget fel med heta, spännande dagar i Zimbabwe på letan efter Cape Buffalo heller.

Board Member: Anders Engström (Sweden), E-mail: anders.engstrom@safariclub.se

CIMG3590

SCI Lifemember och Master Measurer sedan 1995. Han grundade det kungliga svenska chapteret 2009 och var chapter president från 2009 till 2017. Han innehar för närvarande posistionen som Regional Rep: # 41, Europeiska kommitténs vice ordförande, IADC-rådgivare och internationell direktör. Passionerad och aktiv jägare medan en stark förespråkare för jakt som det mest hållbara viltbevarandet.

Board Member: Frank Stolpe (Sweden), E-mail: frank.stolpe@gmail.com

WhatsApp Image 2020-11-07 at 23.55.41

Frank Stolpe (f. 1979) bosatt i Stockholm sedan 2013. Uppvuxen i Finland och därefter bosatt i Asien och Europa, varav många år i Danmark. Frank är ekonom och har lång erfarenhet av att arbeta med internationell handel inom informationsteknologi och säkerhet. Idag verksam som entreprenör och far till två barn.

“Genom mitt engagemang hos SCI arbetar jag för att stödja internationellt bevarandearbete och rätten till jakt både nationellt och internationellt, samt för att påvisa effekten av välgenomförda bevarandeinsatser. En stark drivkraft för mig är att arbeta för att visa vilken insats som jägarkåren gör för att skapa bättre förutsättningar för natur och vilda djur i dagens exploaterade värld. Jakt för mig är först och främst äventyr, samt en möjlighet att få vara en verklig del av naturen, både då jag jagar skogsfågel i Bergslagen eller Kudu i Afrika.”

Har du frågor till mig gällande SCI kan du nå mig på språken danska, finska eller svenska.

Alternate: Kai I. Egset (Norway), E-mail: egsetk@hotmail.com

4

Kai I. Egset (Født 1973). Har drevet med jakt siden guttedagene, først som småviltjeger, men i de siste 20 årene har storviltjakta tatt over. Kai har en plan om å jakte på alle kontinenter. Jakt i Afrika er vel favoritten så langt, men jakt i norsk villmark er heller ikke å forakte.  Kai jobber innen sjømatnæringen, og har drevet med salg av våpen og jaktutstyr de siste 15 årene. Han har bred erfaring med de fleste våpen og jakttyper, og var tidligere aktiv innen organisasjonsarbeide i NJFF.

Alternate: Per Nelson (Sweden), E-mail: per@idingstad.se

887471_1145483055480068_7904092347246837731_o

Alternate: Jonas Elmwall (Sweden), E-mail: jonas@jeprecision.se

NIKON W100 153

Jag är 50 år, gift och har två barn, bor och verkar i Sörmland. Har förut jobbat inom jakten som viltförvaltare men idag har jag ett entreprenadföretag. Även där har jag kunder på landsbygden med en del biotopförbättrande/jaktrelaterade uppgifter. Dessutom bygger jag ljuddämpare till jaktvapen i liten skala.

Jaktligt är jag nyfiken och jagar gärna vilt som tar mig till ställen där jag inte varit förut. Har en stark dragning till Afrika som många andra men sitter gärna också under ett träd och skjuter duvor på sträck i all enkelhet.

Alternate: Daniel Hellsten (Sweden), E-mail: daniel@torpssateri.se

Kenya 2014 063 mini

Daniel är född 1962 och har jagat och jobbat i ett flertal länder i Afrika de senaste 20 åren, annars är det jakten hemma på gården i Sörmland som upptar min lediga tid.

Alternate: Asgeir Ljosland (Norway), E-mail: a-ljos@online.no

11200941_10206836791227801_7383685857294163928_o (1)

Auditor:

Auditor: Robert Söderling (Sweden) E-mail: Robert@retreiver.se

Auditor: Patrik Ellström (Sweden) E-mail: patrik@afrikanskompaniet.se

Auditoralternate: Johan Johansson Vanhatalo (Sweden) E-mail: john.j.vanhatalo@gmail.com

Committees:

Nomination:

Donald Larsson (Sweden) donald.larsson@safariclub.se

Svante Andersson (Sweden) info@backhaga.nu

Peter Hjortzberg (Sweden) brutte.hjortzberggmail.com

Donations:

Jens Kjær Knudsen (Denmark) jens@kjaerknudsen.com

Social Media: 

Nils-Ole Stubberud (Norway) nos@scinordic.com

Rasmus Andersen (Denmark) vamo_1@hotmail.com

Ulrika Karlsson-Arne (Sweden) ulrika@swedishvenatrix.se

John Kofoed (Norway) john@rauma-jakt-fiskesafari.no

Alexander Magnusson (Sweden) alex@winmag.se

Tom Søborg (Denmark) tom@prius.dk

Jens Kjær Knudsen (Denmark) jens@kjaerknudsen.com

Website:

Nils-Ole Stubberud (Norway) nos@scinordic.com

Ulrika Karlsson-Arne (Sweden) ulrika@swedishvenatrix.se

RNC News Magazine:

Nils-Ole Stubberud (Norway) nos@scinordic.com

Kai I. Egset (Norway) egsetk@hotmail.com

John Kofoed (Norway) john@rauma-jakt-fiskesafari.no

Ulrika Karlsson-Arne (Sweden) ulrika@swedishvenatrix.se

Add Sales

John Kofoed (Norway) john@rauma-jakt-fiskesafari.no

Patric Dalfjärd (Sweden) patric.dalfjard@nortuna.se

Ulrika Karlsson-Arne (Sweden) ulrika@swedishvenatrix.se

The RNC trophy of the year award committee:

Donald Larsson (Sweden) donald.larsson@safariclub.se

Alexander Magnusson (Sweden) alex@winmag.se

Rasmus Andersen (Denmark) vamo_1@hotmail.com

Carl Hjort Bækby (Denmark) carl@gtltrophy.com

Jens Kjær Knudsen (Denmark) jens@kjaerknudsen.com

Big Bore Shooting:

Peter Hjortzberg (Sweden) brutte.hjortzberggmail.com

Mats Bergholm (Sweden) matsbergholm@gmail.com

Anders Rutström (Sweden) andersrutstrom@hotmail.com

Trophy Measuring:

Nils-Ole Stubberud (Norway) nos@scinordic.com

Donald Larsson (Sweden) donald.larsson@safariclub.se

Jens Kjær Knudsen (Denmark) jens@kjaerknudsen.com

Please email nos@scinordic.com for the nearest available measurer.