Video: “Wild & Wool”

– For fire århundrer siden kan det ha vært en million bighorn over det nordamerikanske vesten. I 1950 var det bare rundt 25.000. Takket være bevaringsprogrammer er det i dag ca 85.000. Men vekstkurven er truet av et respiratorisk patogen som er 100% dødelig for bighorn lam. Biologer og veterinærer fra British Columbia til Nevada har studert disse utbruddene siden 1995, og en ting er klart: Sykdommen har sin opprinnelse hos tamsau, som den ikke skader. Det fines medisiner og behandlinger, men de har sine ulemper. En 23:17-film fra Wild Sheep Foundation med tittelen “Wild & Wool” tar for seg problemene med svevende luftopptak, nærbilder av bighorn i deres fjellhabitater og intervjuer med forskere og viltvoktere.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.