Bilde skaper raseri

I gårsdagens dagblad Dagbladet 16. JULI 2019  kan vi lese om det kanadiske ekteparet Carolyn og Darren Carter.

71405585

Bildet av de to, postet på turarrangøren Legelela Safaris‘ Facebook-side, skaper raseri verden over.

La det med en gang være sagt at NSCC og SCI ikke støtter “canned lion hunting.”

Effective February 4 (2018), SCI will no longer “accept advertising from any operator for any such hunts, or allow operators to sell hunts for lions bred in captivity at the SCI Annual Hunters’ Convention,” or include any entries of captive bred lions into its Record Book.

Andre internasjonale jakt organisasjoner som deler SCI sitt syn er blandt annet: Dallas Safari ClubBoone and Crockett ClubSouth African Hunters and Game Conservation AssociationOperators and Professional Hunter Associations of AfricaNamibia Professional Hunters Association og Rowland Ward Ltd.

Det hele startet da britiske dyrevernorganisasjoner og tabloidaviser fikk tak i bildet, og satte det på trykk under tittelen (fritt oversatt) «Parets glede etter å ha slaktet dyr».

At paret får kritikk for bilde og jakten er forstålig, men timinga for publiseringen av bilde er neppe tilfeldig. Stemningen i U.K. med henhold på trofe jakt er ganske så opphetet om dagen. Slike bilder pisker opp stemningen ytterligere, og her spilles det kynisk på følelser, for å øke motstanden ytterligere mot turistjakt. Bilder ytrer ikke turistjakt noen som helst rettferdighet, da “canned lion hunting” er noe majoriteten av jaktturistene og de store jaktorganisasjonene er i mot.

Her noen av sakene som har satt sterke følelser i sving hos mage de siste ukene:

Michael Gove, statssekretær for miljø, mat og landbruk skriver at han ønsker og samle inn bevis på at trofe jakt har den ønskede effekten. Les mer her

Michael Palin, William Shatner og Joanna Lumley er blant dem som ønsker et forbud mot trofe import til U.K. Les mer her

En jaktmesse er blitt tvunget til og avvise internasjonale jaktreise arrangører fordi en underskriftkampanje mot “Big game hunting” har overbevist deres utleiere om at “dette er hva deres kunder forlanger”. Les mer her

I kjølevannet av utestengelsen av internasjonale jaktreisearrangører startet change.org en underskrifts kampanje hvor de fremholder at mange arter som Markhor og Botnbok er reddet av trofe jakt, og at trofe jegerne er de som utvilsomt bruker mest penger på viltforvaltning. Les mer her

Som man ser er det masse følelser i sving, blant de som er i mot jakt som forvaltnings verktøy. Alle fakta og all forskning på område er imidlertid krystallklar. Jakt er uten sammenligning det viktigste forvaltnings verktøyet vi kjenner til i dag! Følelser redder ingen arter fra utryddelse.

Why Trophy Hunting Is The Solution To Conserving Africa’s Wildlife

Esperance-lion-in-grass021317

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.